Extra korting ontvangen? Bestel een Sample-Kit en ontvang een speciale kortingscode!
Veelgestelde vragen
Buitenpaneel biedt niet alleen de beste kunststof gevelbekleding tegen de scherpste prijzen aan, Buitenpaneel zorgt er ook voor dat alle benodigde informatie over onze panelen binnen handbereik is! Onderstaand staan alle handige weetjes en antwoorden op jouw vragen over onze gevelbekleding. Zijn er bepaalde zaken over onze panelen nog niet duidelijk? Geen zorgen, het team van Buitenpaneel helpt je graag verder!
Informatie
Hebben jullie een showroom?
Zeker! Onze showroom is gevestigd aan de Ambachtsweg 6A in Pijnacker. Hier kan je een afspraak maken om onze showroom te bewonderen. Tot snel!
Heb ik garantie op de producten?
Wij bieden een garantie van 15 jaar op onze producten aan. Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie.
Wat valt er onder gebruiksschade?
Gebruiksschade verwijst naar slijtage die optreedt als gevolg van normaal gebruik door de gebruikers. Hier zijn enkele voorbeelden van gebruiksschade:
- Krassen die ontstaan door scherpe voorwerpen of stoelpoten worden ook beschouwd als gebruiksschade. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn om dergelijke krassen te voorkomen.
- Het gebruik van verkeerde of agressieve onderhouds- of schoonmaakmiddelen. Wij adviseren het gebruik van zuiver water en een harde borstel. Groene zeep is ook een geschikte optie.
- Vlekken: Ons composietmateriaal is voorzien van een co-extrusion beschermlaag, waardoor vrijwel alle vlekken gemakkelijk van de composiet kunnen worden verwijderd. Als er echter toch een vlek in het materiaal trekt, valt dit nog steeds onder gebruiksschade, aangezien vlekken niet vanzelf ontstaan.
Kan ik mijn bestelling afhalen?
Ja, wanneer je je bestelling via onze website hebt geplaatst kan je deze bij ons komen ophalen. Graag wel van tevoren aangeven zodat we een afhaalmoment kunnen inplannen.
Waar leveren jullie?
Wij bezorgen door heel Nederland (behalve de Waddeneilanden) en in België. De materialen worden op een gemakkelijk toegankelijke locatie gelost. Wij bieden echter geen service voor het verder transporteren van de producten naar tuinen of balkons.
Moet ik thuis zijn als er wordt geleverd?
Dat heeft onze voorkeur, maar het is niet strikt noodzakelijk. We kunnen de materialen dan plaatsen op een geschikte locatie zoals afgesproken. Het is echter belangrijk op te merken dat dit op eigen risico gebeurt. Voordat we leveren, zullen we samen met jou een geschikte plek afspreken waar we de materialen kunnen plaatsen.
Kan ik bij levering betalen?
Nee, wij versturen alleen bestellingen die van tevoren zijn betaald.
Kan ik zelf een leverdatum kiezen?
Ja, wij leveren op verschillende momenten in de week. Je kunt van tevoren bij ons aangeven wanneer het voor jou het beste uitkomt zodat wij daar rekening mee kunnen houden!
Composiet
Wat zijn de voordelen van composiet?
Naast dat de benodigde materialen die nodig zijn voor het vervaardigen van composiet recyclebaar zijn, heeft composiet ook nog boordevol andere voordelen. Zo biedt de combinatie van houtvezels en kunststof dat composiet het uiterlijk en de textuur van hout behoudt, terwijl het tegelijkertijd de duurzaamheid, waterbestendigheid en vormbaarheid van kunststof biedt. Bekijk hier meer voordelen van composiet!
Wat is co-extrusion?
Co-extrusion is een dunne laag polyethyleen die de composiet beschermt tegen vlekken, vocht én tegen verkleuring. Zo hoeft er geen geld meer te worden uitgegeven aan beschermende olie, lak of verf, de kleur wordt namelijk gestabiliseerd door anti-UV additieven die een stabiele kleur garanderen! Bovendien zorgt deze beschermlaag ook voor gemak, zo is het composiet hierdoor gemakkelijk te onderhouden, je hoeft enkel met een vochtig doekje langs de composiet te gaan en klaar is Kees! Lees hier meer over wat co-extrusion inhoudt!
Wat is composiet?
Je bent op onze site en je ziet overal het woordje ‘composiet’ terugkomen, maar wat is dat nou eigenlijk? Het is eigenlijk heel simpel, composiet is een materiaal dat bestaat uit houtvezels en polymeer (kunststof). Doordat composiet eigenschappen van zowel hout als kunststof heeft is het materiaal zowel sterk als onderhoudsvrij. Lees hier meer over wat composiet inhoudt!
Is composiet altijd 100% recht?
Het is belangrijk op te merken dat, net als bij gewoon hout, er vormverschillen kunnen zijn tussen verschillende composiet planken. Bij de montage van composiet Rabatdelen of composiet Massieve Vlonderplanken kan het voorkomen dat je een zijde moet aandrukken voordat je deze bevestigt. Het is geruststellend om te weten dat dit geen invloed heeft op de levensduur of prestaties van de producten. Deze kleine verschillen in vorm zijn normaal en hebben geen negatieve gevolgen voor de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal.
Kan composiet verkleuren?
Ja, zoals bij de meeste materialen, zal composiet na verloop van tijd lichter van kleur worden. Het is echter belangrijk op te merken dat onze composietproducten zijn uitgerust met een co-extrusion beschermlaag die zeer kleurvast is. De kleurverandering is minimaal en kan na 10 jaar maximaal 10% bedragen. Dit betekent dat je kunt genieten van langdurige kleurechtheid en esthetiek in je buitenruimte zonder significante verkleuring. Het is een bijkomend voordeel van het gebruik van composietmaterialen voor je projecten in vergelijking met traditioneel hout.
Hoe maak je composiet schoon?
Onze composiet tuinmaterialen zijn grondig beschermd door een co-extrusion beschermlaag die vuil vrijwel geen kans geeft om binnen te dringen. Zelfs vet kan deze beschermende laag niet doordringen, waardoor vlekken niet tot in de houtvezels kunnen doordringen. Het schoonmaken van de beschermlaag is eenvoudig en kan worden gedaan met een vochtige doek en groene zeep. Als alternatief kunnen de planken ook onder lage druk worden afgespoeld met een tuinslang, waardoor ze gemakkelijk en effectief kunnen worden gereinigd. Dit zorgt ervoor dat je composiet tuinmaterialen er langdurig als nieuw blijven uitzien met minimale inspanning voor onderhoud.
Hoe verwerk je composiet?
Het zagen van composiet is vergelijkbaar met het zagen van natuurlijk hout. Voor mooie strakke zaagsneden raden we het gebruik van een afkortzaag aan, bij voorkeur met fijne vertanding. Composiet is ook goed te bewerken met een decoupeerzaag, wat vooral handig is voor het nauwkeurig zagen van fijne hoekjes en bochten.
Hoelang blijft composiet goed?
Onze composiet is voorzien van de beste kwaliteit en is bestendig tegen water, vocht, UV-straling en roest. Hierdoor kan je ruim 25 jaar genieten van onze composietproducten!
Wat zijn de verschillen tussen composiet en hout?
In tegenstelling tot echt hout is composiet bestand tegen slijtage, rot, schimmel en insectenplagen. Hierdoor gaat composiet een stuk langer mee dan echt hout en vereist het een hoop minder onderhoud, zo houd je weer tijd over voor échte leuke dingen! Lees hier meer voordelen van composiet ten opzichte van hout!
Gevelbekleding
Wat zijn buitenpanelen?
Onze buitenpanelen zijn als het ware gevelbekleding voorzien van een mix van kunststof en hout. Hierdoor kunnen onze buitenpanelen ook wel houten gevelbekleding worden genoemd. Onze gevelbekleding is oorspronkelijk bestemd voor het decoreren van gevels, maar Buitenpaneel ziet in dat deze kunststof gevelbekleding ook jouw tuin kan opfleuren! Zo kan de gevelbekleding gemakkelijk tegen jouw schutting of tuinhuis worden gemonteerd. Op deze manier geef je jouw tuin niet alleen een make-over, ook voorzie je jouw tuin van landelijke en moderne tuindecoratie!
Hoe verwerk je buitenpanelen in een schutting?
Buitenpanelen hoeven niet enkel aan een gevel te worden gemonteerd, deze kunnen ook worden verwerkt in een schutting. Je kunt ervoor kiezen om een geheel nieuwe constructie voor je ‘buitenpanelen-schutting’ te maken, of om de buitenpanelen tegen je huidige schutting aan te plaatsen. In onze montagehandleiding staat de montage voor beide scenario’s stap voor stap uitgelegd.
Waar zijn buitenpanelen voor bestemd?
Buitenpanelen kunnen voor talloze toepassingen worden gebruikt. Zo kan je de buitenpanelen gebruiken als gevelbekleding, maar ook als tuindecoratie aan je schutting of tuinhuis. Verder kan je er ook andere dingen mee decoreren, zoals bijvoorbeeld een buitenkeuken of tuinset.
Hoe monteer je buitenpanelen?
Onze buitenpanelen zijn voorzien van een mes- en groefsysteem waardoor deze in elkaar kunnen worden geschoven waardoor je niet alleen blind kunt schroeven, maar de montage ook een stuk eenvoudiger wordt. Het is wel belangrijk dat de buitenpanelen goed worden gemonteerd. Er is namelijk niet één standaard montagemethode, het hangt van de situatie af (denk aan hoeveelheid afwerkprofielen, horizontaal/verticaal, etc.) Lees daarom altijd goed onze montagehandleiding door, hier staat de montage bij de verschillende scenario’s stap voor stap uitgelegd.
Wat zijn de afmetingen van buitenpanelen?
Onze buitenpanelen beschikken over de volgende afmetingen:
21,9 x 2,8 x 290cm
21,9 x 2,8 x 220cm
23,9 x 2,8 x 290cm
Hoelang blijven buitenpanelen goed?
Doordat onze buitenpanelen zijn voorzien van het beste composiet blijven ze ruim 25 jaar onderhoudsvrij goed. Lees hier meer over ons composiet.
Zijn buitenpanelen weersbestendig?
Ja, de co-extrusion beschermlaag waar ons composiet over beschikt zorgt ervoor dat onze buitenpanelen zowel weersbestendig als kleurvast zijn. Lees hier meer over onze co-extrusion beschermlaag.
Kunnen buitenpanelen ook binnen worden geplaatst?
Ja! Onze composiet gevelbekleding kan prima ook binnen worden gemonteerd. In het geval je interesse hebt in panelen voor binnenshuis raden wij je echter aan ons assortiment aan Akupanelen op onze website www.woodpaneel.nl te bekijken. Onze Akupanelen zijn namelijk speciaal ontwikkeld om inpandig te worden gebruikt. Zo geven onze Akupanelen niet alleen een mooier resultaat als deze binnenshuis worden geplaatst, ook verbeteren deze de akoestiek in je woning!
Kunnen buitenpanelen aan een stenen muur worden bevestigd?
Ja! Met de optionele accessoires kun je onze buitenpanelen monteren aan rachelwerk (montagebalken) zodat deze kunnen worden bevestigd aan je gevel (stenen muur). Het is belangrijk dat je gebruik maakt van rachelwerk zodat er voldoende ventilatie zit tussen de stenen muur en de buitenpanelen. Voor de montage raden wij je aan van tevoren goed onze montagehandleiding door te nemen.
Vlonderplanken
Waarom composiet vlonderplanken in plaats van houten vlonderplanken?
Hout heeft zich jarenlang al bewezen als een goed materiaal voor een vlonderterras. Naast dat hout echter steeds duurder wordt vereist het ook veel onderhoud. Denk hierbij aan schuren, oliën en beitsen. Onze composiet vlonderplanken lijken sprekend op houten vlonderplanken maar vereisten geen onderhoud! Hierdoor kan je ruim 25 jaar genieten van een onderhoudsvrij vlonderterras.
Hoe monteer je vlonderplanken?
Onze vlonderplanken zijn inclusief de optionele accessoires gemakkelijk te monteren. In onze montagehandleiding staat voor verschillende scenario’s stap voor stap uitgelegd hoe je jouw vlonderterras kunt monteren.
Zijn de vlonderplanken stevig genoeg?
Zeker, onze vlonderplanken zijn nauwkeurig getest op stevigheid. Wanneer de onderconstructie goed is geplaatst kunnen onze vlonderplanken worden gemonteerd tot een stevig vlonderterras. Meer weten? Vraag naar ons technisch datarapport.
Moet ik een onderconstructie voor mijn vlonderplanken hebben?
De fundamenten van het terras worden gevormd door het vloersysteem, en we raden ten zeerste af om hierop te bezuinigen. De duurzaamheid van het vlonderterras hangt namelijk in grote mate af van de kwaliteit van deze basis. Ventilatie speelt een cruciale rol en daarom moet er voldoende ruimte onder het vlonderterras worden voorzien. Wij adviseren dan ook het gebruik van ons vloersysteem.
Zijn vlonderplanken weersbestendig?
Ja, de co-extrusion beschermlaag waar ons composiet over beschikt zorgt ervoor dat onze vlonderplanken zowel weersbestendig als kleurvast zijn. Lees hier meer over onze co-extrusion beschermlaag.
Hoelang blijven vlonderplanken goed?
Doordat onze vlonderplanken zijn voorzien van het beste composiet blijven ze ruim 25 jaar onderhoudsvrij goed. Lees hier meer over ons composiet.
Waarom zou je rubber tegeltjes gebruiken?
Onze Rubber Tegeltjes van 10x10x1cm zijn verkrijgbaar en kunnen om de 40cm onder de Onderbalken worden geplaatst. Dit biedt verschillende voordelen, waaronder:
1. Water onder de Onderbalken stroomt makkelijk weg en blijft niet staan
2. De ruimte onder de Vlonderplanken wordt 1cm hoger en dat komt de ventilatie ten goede
3. Het gehele terras ligt stabieler en wordt gedempt
Rabatdelen
Waarom composiet rabatdelen in plaats van houten rabatdelen?
Hout heeft zich jarenlang al bewezen als een goed materiaal voor rabatdelen. Naast dat hout echter steeds duurder wordt vereist het ook veel onderhoud. Denk hierbij aan schuren, oliën en beitsen. Onze composiet rabatdelen lijken sprekend op houten rabatdelen maar vereisten geen onderhoud! Hierdoor kan je ruim 25 jaar genieten van onderhoudsvrije rabatdelen.
Zijn rabatdelen weersbestendig?
Ja, de co-extrusion beschermlaag waar ons composiet over beschikt zorgt ervoor dat onze rabatdelen zowel weersbestendig als kleurvast zijn. Lees hier meer over onze co-extrusion beschermlaag.
Hoelang blijven rabatdelen goed?
Doordat onze rabatdelen zijn voorzien van het beste composiet blijven ze ruim 25 jaar onderhoudsvrij goed. Lees hier meer over ons composiet.