Zakelijke klant worden?

Ervaar onze kwaliteit met een Sample-Kit en ontvang extra korting op je gehele bestelling!

Zie producten

Verschil in Materiaalgebruik

Arnon Hoog

jul 20, 2023

Gevelbekleding, oftewel buitenpanelen, kunnen een enorm verschil maken voor de uitstraling van jouw woning. Naast esthetische overwegingen is het ook essentieel om te kiezen voor duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen die jarenlang mee kunnen gaan. Bij Buitenpaneel begrijpen we dat maar al te goed en daarom willen we je in deze blog kennis laten maken met de verschillende materialen die je in gevelbekleding van verschillende aanbieders kunt tegenkomen.

1. Houtcomposiet: Houtcomposiet is een populair materiaal voor gevelbekleding vanwege de natuurlijke uitstraling. Het bestaat uit een mengsel van houtvezels en kunststof, meestal polyethyleen of polypropyleen. Het materiaal is relatief milieuvriendelijk omdat het gerecyclede materialen gebruikt. De voordelen van houtcomposiet zijn onder andere de natuurlijke uitstraling, het vereist weinig onderhoud en is resistent tegen insecten. Echter, houtcomposiet kan na verloop van tijd verkleuren en kan vatbaar zijn voor schimmel en rot.

2. WPC (Wood Plastic Composite): WPC is een soortgelijk materiaal als houtcomposiet, maar het bevat meestal een hoger gehalte aan kunststof. Het resultaat is een sterker materiaal dat minder gevoelig is voor vocht. WPC heeft een goede weerstand tegen vervorming en scheuren, maar het kan nog steeds vatbaar zijn voor verkleuring en vereist periodiek onderhoud.

3. Co-extruded composiet: Co-extrusie is een geavanceerd productieproces waarbij twee of meer materialen worden samengevoegd om een enkel geheel te vormen. Co-extruded composiet gevelbekleding bestaat uit een sterke kunststof kern gemixt met houtcomposiet en een beschermende buitenlaag. De buitenlaag is gemaakt van hoogwaardige, duurzame waardoor het zeer bestendig is tegen weersinvloeden, verkleuring, krassen en vlekken.

De gevelbekleding van buitenpaneel bestaat uit co-extruded composiet. Het co-extruded composiet waar onze buitenpanelen uit bestaan zorgt er namelijk voor dat onze gevelbekleding van de beste en duurzaamste materialen is voorzien. Hierdoor kun jij nóg langer zorgeloos genieten van je gevelbekleding! Voordelen van co-extruded composiet zijn:

- Duurzaamheid: Co-extruded composiet is buitengewoon duurzaam en kan meer dan 25 jaar meegaan zonder noemenswaardig verval. De beschermende buitenlaag zorgt ervoor dat het materiaal zijn kleur behoudt en bestand is tegen schade door zonlicht, regen en andere elementen.

- Onderhoudsvrij: Dankzij de beschermende buitenlaag heeft co-extruded composiet nauwelijks onderhoud nodig. Geen periodieke schilderbeurten of intensieve reiniging zijn vereist om het materiaal in topconditie te houden.

- Weerbestendig: Co-extruded composiet is bestand tegen extreme weersomstandigheden, waaronder regen, wind, en UV-straling. Het zal niet krimpen, barsten, rotten, of in ruime mate uitzetten zoals natuurlijk hout.

- Milieuvriendelijk: Omdat co-extruded composiet minder onderhoud en vervanging vereist, draagt het bij aan een verminderde vraag naar nieuwe grondstoffen en vermindert het de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door frequente vervanging van gevelbekleding.

Bij Buitenpaneel zijn we ervan overtuigd dat co-extruded composiet de beste keuze is voor gevelbekleding. Met de duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en weerbestendigheid van dit materiaal, bieden wij een hoogwaardige oplossing die je gevel of tuin jarenlang zal laten schitteren!

Vraag

Stel een vraag