Zakelijke klant worden?

Ervaar onze kwaliteit met een Sample-Kit en ontvang extra korting op je gehele bestelling!

Zie producten

Hoe Monteer Je Buitenpanelen?

Arnon Hoog

aug 2, 2023

Als je op zoek bent naar een duurzame en onderhoudsvrije oplossing voor je gevel, ben je bij Buitenpaneel aan het juiste adres. Onze gevelbekleding is niet alleen dé nieuwste trend van deze zomer, maar is ook eenvoudig te monteren, waardoor je gevel er jarenlang schitterend uit zal zien. In dit artikel leggen we op hoofdlijnen uit hoe je onze buitenpanelen kunt monteren. We willen wel benadrukken dat het essentieel is om onze montagehandleiding goed door te nemen voordat je aan de slag gaat. Zo weet je zeker dat alles op de juiste manier wordt geïnstalleerd!

Stap 1: Voorbereiding en benodigdheden Voordat je begint met de montage, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt. In onze montagehandleiding vind je een complete lijst met alles wat je nodig hebt, zoals schroeven, een boormachine, rachelwerk etc.

Stap 2: Controleren Controleer voordat je begint of de ondergrond/wand geschikt is voor het monteren van de gevelbekleding. Zorg ervoor dat het oppervlak vlak, stevig en vrij van vuil en stof is. Raadpleeg onze montagehandleiding voor de specifieke vereisten voor jouw situatie. Wij raden je aan ten alle tijden gebruik te maken van een rachelwerk. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat de gevelbekleding strak en waterpas kan worden gemonteerd, ook biedt een rachelwerkconstructie je de mogelijkheid om de gevelbekleding aan elk oppervlak te monteren! Wij bieden rachelwerk van WPC aan, dit materiaal blijft langer goed dan hout zodat je zeker weet dat je ruim 25 jaar probleemloos kunt genieten van je gevelbekleding!

Stap 3: Plaatsing van de panelen Het is tijd om de buitenpanelen te plaatsen. Begin altijd aan de zijkant met het plaatsen van je gevelbekleding en werk altijd vanuit één kant naar de ander toe. Wanneer je gebruik maakt van een Hoekprofiel of Eindprofiel raden wij je aan met deze te beginnen en de panelen vervolgens in één richting door te plaatsen. Zorg ervoor dat de panelen goed op elkaar aansluiten en waterpas zijn. Volg nauwgezet de instructies in de montagehandleiding om de panelen correct te bevestigen.

Stap 4: Afwerking Nadat de gevelbekleding is gemonteerd, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de afwerking. Controleer nogmaals of alles goed is bevestigd en spoel alle panelen vervolgens geleidelijk af met een tuinslang. Let op: gebruik GEEN hogedrukspuit. Wij raden je aan altijd goed onze montagehandleiding door te nemen en de vermeldde stappen hierin te volgen.

Belangrijke opmerking: Laat het over aan een professional. Hoewel onze montagehandleiding je stap voor stap door het proces leidt, begrijpen we dat niet iedereen een ervaren klusser is. Als je twijfels hebt over je montagevaardigheden, raden we je aan om een professionele installateur in te schakelen. Op die manier ben je verzekerd van een correcte installatie en kun je optimaal genieten van je gevelbekleding die ruim 25 jaar onderhoudsvrij meegaat!

We hopen dat dit artikel je een goed overzicht heeft gegeven van het monteren van onze buitenpanelen. We willen echter wel nog benadrukken dat het écht een vereiste is om onze montagehandleiding grondig door te nemen voordat je de gevelbekleding monteert. Onze montagehandleiding zal je voorzien van alle gedetailleerde informatie die je nodig hebt. Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen bij het realiseren van een prachtige gevel!

Vraag

Stel een vraag